Απολύμανση-Απεντόμωση

Απολύμανση

Οικονομικό Πετρέλαιο | Petroil Fuels

Με τον όρο απεντόμωση εννοούμε την καταπολέμηση και τον έλεγχο των εντόμων σε κτίρια, όπου τα προβλήματα που δημιουργούν με την παρουσία τους εγκυμονούν κινδύνους τόσο για τους διαμένοντες και τους εργαζομένους όσο και για τους επισκέπτες και το περιβάλλον.

Για την απεντόμωση χρειάζεται ο σχεδιασμός ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ελέγχου των παρασίτων. Θα πρέπει να γίνεται επιθεώρηση και εντοπισμός των εστιών ανάπτυξης στον χώρο. Μέσω της παρακολούθησης και της ταυτοποίησης, επιλεγούμε την κατάλληλη μέθοδο της καταπολέμησης, συμφωνά με το πόρισμα.

Τα τρία σημαντικά στάδια για την επιτυχημένη απεντόμωση είναι:

 1. Η πρόληψη
 2. Η καταπολέμηση
 3. Η διατήρηση

Η χρήση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος μας επιτρέπει να ελέγξουμε και να καταπολεμήσουμε τα έντομα. 

Οι μέθοδοι καταπολέμησης των εντόμων είναι οι εξής:

 1. Ο υπολειμματικός ψεκασμός
 2. Η εφαρμογή gel
 3. O νεφελοψεκασμός
 4. Οι παγίδες σύλληψης για έρποντα και ιπτάμενα έντομα
 5. Η χρήση φερομονικών παγίδων
 6. Άλλες εξειδικευμένες μέθοδοι όπως ο υποκαπνισμός (fumigation)

Οι μέθοδοι αντιμετώπισης των εντόμων είναι οι εξής:

Ψεκασμός με ψεκαστήρες χαμηλής πίεσης

Με αυτόν τον τρόπο, ψεκάζουμε εντομοκτόνο διάλυμα στις επιφάνειες όπου περπατούν και κατοικούν τα έντομα. Για τον ψεκασμό με ψεκαστήρες χαμηλής πίεσης, χρησιμοποιούμε σκευάσματα υγειονομικής σημασίας που είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Gel

Το gel είναι μια μέθοδος με την οποία καταπολεμούμε κατσαρίδες και μυρμήγκια. Το gel είναι μη τοξικό, άοσμο και τοποθετείται στα σημεία όπου αυτά εμφανίζονται ή αποτελούν πιθανές εστίες. Η εξάπλωση του σκευάσματος είναι τόσο αποτελεσματική, που μεταφέρεται από το ένα μολυσμένο άτομο σε όλο τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Ψεκασμός με μηχάνημα υψηλής πίεσης

Τον ψεκασμό με μηχάνημα υψηλής πίεσης τον χρησιμοποιούμε κυρίως για εξωτερικούς χώρους, καθώς και για βιομηχανίες, οι οποίες είναι μεγάλες σε έκταση.

Νεφελοψεκασμός (Fogging)

Ο νεφελοψεκασμός πραγματοποιείται με ειδικά μηχανήματα, τα οποία κάνουν τη σταγόνα ψεκασμού μικρή σε μέγεθος – γεγονός που της επιτρέπει να εισχωρήσει σε όλα τα σημεία, ώστε γίνεται καλύτερη καταπολέμηση. Μπορούμε να πετύχουμε την καταπολέμηση, ακόμη, με θερμό fogger, ένα εντομοκτόνο που βγαίνει σε μορφή καπνού. Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης εφαρμογής είναι άμεσα.

Υποκαπνισμός (fumigation)

Ο υποκαπνισμός αποτελεί μία εφαρμογή που μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε όλα τα έντομα και σε όλα τα σταδία. Αποτελεί μία χημική ουσία η οποία στις κατάλληλες συνθήκες παράγει τοξικό αέριο, το οποίο θανατώνει τα έντομα σε όποιο στάδιο ανάπτυξης και αν βρίσκονται. Ο συγκεκριμένος τρόπος καταπολέμησης γίνεται σε συγκεκριμένους χώρους και αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες εργασίες μόνωσης, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Μυοκτονία

Οικονομικό Πετρέλαιο | Petroil Fuels

Η παρουσία των τρωκτικών είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, καθώς αυτά μεταφέρουν μικροοργανισμούς, όπως λεπτοσπείρωση και σαλμονέλα. Είναι πιθανό να μολύνουν τρόφιμα με τα κόπρανα και τα ούρα τους, καθιστώντας τα ακατάλληλα. Ακόμη, ενδέχεται να καταστρέψουν συσκευασίες, οι οποίες έχουν μεγάλο κόστος, για να επανασυσκευαστούν. Τέλος, προκαλούν βλάβες στα καλώδια, δημιουργώντας κίνδυνο βραχυκυκλώματος ή/και πυρκαγιάς.

Η μυοκτονία είναι η καταπολέμηση όλων των τρωκτικών που παραβιάζουν τον χώρο σας και περιλαμβάνει μία σειρά από προληπτικά μέτρα, ώστε να σταματήσουμε την εισβολή και την επιμόλυνση.

Σε ένα πρόγραμμα καταπολέμησης τρωκτικών, θα πρέπει να ακολουθηθούν συγκεκριμένα βήματα:

 1. Επιθεώρηση των χώρων
 2. Εντοπισμός των κρίσιμων σημείων ελέγχου
 3. Δημιουργία προστατευτικού δικτύου παγίδων
 4. Επισκέψεις ελέγχου και καταγραφής ευρημάτων
 5. Ενημέρωση και λήψη των απαραίτητων διορθωτικών ενεργειών

Η εταιρεία μας επικεντρώνεται στους χώρους τροφίμων, καθώς και σε χώρους όπου οι εργαζόμενοι τοποθετούν τρόφιμα, χρησιμοποιώντας ειδικούς δολωματικούς σταθμούς.

Η μυοκτονία είναι μία δύσκολη εργασία. Σε έναν χώρο θα πρέπει να γνωρίζουμε τις κτιριακές εγκαταστάσεις και τον περιβάλλοντα χώρο, για να μπορούμε να σχεδιάσουμε το πρόγραμμα και την υλοποίηση. Θα πρέπει να γίνει μια εκτίμηση του πληθυσμού και να εντοπίσουμε τα πιθανά σημεία εστίασης μέσα στον χώρο που επιτηρούμε. Κατόπιν, τοποθετούμε τα τρωκτικοκτόνα – πάντα μέσα σε δολωματικούς σταθμούς.

Ανάλογα με τον χώρο και τον πληθυσμό, επιλέγουμε τη μορφή του δολώματος και, έπειτα, κάνουμε τις διορθωτικές κινήσεις, όποτε και αν χρειάζεται.

Τέλος, πραγματοποιείται μία συνολική καταγραφή, αποτυπωμένη σε τοπογραφικό, που περιλαμβάνει την αρίθμηση των σταθμών και τον έλεγχο της αποτελεσματικότητάς τους.

Υποβολή αιτήματος

Εκπτώσεις σε Πετρέλαιο Θέρμανσης | Petroil Fuels

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.


Συνεργάτες

null

Μεγάλοι Πελάτες

null
Συνεργάτης ΔΕΗ | Petroil Fuels
Epsilon Health Solutions
Μεγάλοι Συνεργάτες - Εθνική Τράπεζα | Petroil Fuels
CISCO | PETROIL FUELS
Πελάτες: Canon
BSH | Petroil Fuels
CHEP | Petroil Fuels
Biome rieux | Petroil Fuels
Blue 449 | Petroil Fuels
Μας εμπιστεύτηκαν: PRAKSIS
Συνεργάτες: Οργανισμός Λιμένος ΡΑΦΗΝΑΣ Α.Ε.
OK POWER
Πελάτες: Intracom
Mikel
Galenica s.a.
Δήμος Κορυδαλλού | Petroil Fuels
Cosmote | Petroil Fuels